Om Sika Footwear

Fottøy skapt for arbeid

Hos Sika Footwear utvikler, produserer og leverer vi fottøy til arbeidende folk. Fra sykepleiere som arbeider tolvtimersvakter, til entreprenører som bygger veier og broer. Behovene varierer, men det samme gjelder for alle: Fottøyet skal passe til både føttene og type arbeid som utføres!

Sika Footwear er en dansk bedrift som tok sine første spede skritt i 1870. Det er ikke slik at alder automatisk er lik kvalitet, men det er vanskelig å argumentere mot 150 års kunnskap og finpussing. I dag bruker vi den kunnskapen til å utvikle våre egne produkter fra bunnen av, og til å velge ut og markedsføre de desidert beste merkene på markedet.

Ja, vi vet en god del om fottøy hos Sika Footwear. Men for oss er det like viktig å lytte til dem som faktisk skal bruke skoene i hverdagen. Derfor utvikler vi våre egne produkter i nært samarbeid med brukerne, for til syvende og sist er det deres mening som teller. Så uansett om det betyr en ekstra sklihemmende såle eller enda bedre komfort, gir vi alltid det lille ekstra. Felles utgangspunkt skaper nemlig de beste resultatene.

Når du velger Sika Footwear, får du med andre ord hele pakken, og du er også garantert service som strekker seg lenger. Rask og sikker levering, kompetent rådgivning og salgsfremmende markedsføringsstøtte er bare et par av fordelene som gjør at du kan være ett skritt foran og få fornøyde kunder og medarbeidere.

Sika Footwear kort fortalt

Grunnlagt:
Bedriften ble grunnlagt i 1870 av familien Engelbredt. Sika Footwear er fortsatt familieeid, og ledes i dag av Ole Engelbredt.

Plassering:
Hovedkontoret ligger i Herning i Danmark. I tillegg har bedriften sin egen fabrikk i Lviv i Ukraina.

Ansatte:
140

Lager/logistikk:
Fra det 6000 m2 store hovedlageret i Herning distribueres årlig 700 000 par sko til kunder, primært i Vest- og Nord-Europa. I 2017 implementerte vi nytt WareHouse Management System, som gjør Sika Footwear rustet for fremtidens krav om effektiv, sikker og rask levering.

Produkter:
Sika Footwear utvikler, produserer og leverer vernesko og arbeidsfottøy til en lang rekke bransjer, brukere og behov. Sortimentet er bredt, og omfatter alt fra sko, tresko og sandaler til støvletter, støvler og tilbehør. 

Merker:
SIKA, BRYNJE, ELTEN, COFRA, DUNLOP og TRETORN

Sika Footwears verdier

Dynamisk

Vi er energiske og sikrer gjensidig fremdrift for å garantere at vi alltid ligger foran.

Engasjert

Vi strekker oss langt for å levere komfort, velvære og sikkerhet og for å utvikle virksomheten vår – fordi det betyr noe for oss!

Foran

Vi arbeider alltid for å være i forkant med det vi gjør.

Det handler om mennesker

Virksomheten vår er basert på gjensidig tillit og åpenhet for å få frem potensialet i alle.

Markedet i sentrum

Alt vi gjør, tar utgangspunkt i hvert enkelt marked og dets behov.