Danmarks eldste produsent av vernesko fyller 150 år

Fra bare å være fottøy til å bli en viktig del av sikkerheten på arbeidsplassen; Sika Footwear har med sine 150 år vært med hele veien i utviklingen av vernesko til alle bransjer i Danmark.Da familien Engelbredt begynte å produsere tresko i 1870, var det ikke spesielt fokus på verken sikkerhet eller komfort på arbeidsplassene, og tresko var bare noe man hadde på av ren og skjær nødvendighet. 150 år og fire generasjoner senere har familien Engelbredts virksomhet utviklet seg til at bli en av de ledende aktørene på markedet for høyt spesialiserte vernesko under navnet Sika Footwear – og virksomheten fremstår som kjernesunn. Siden 2010 har både inntjening og resultat blitt betydelig forbedret, og 150-åringen har utelukkende gått med overskudd i hele det nye årtusenet.

Eneste leverandør til alle bransjer i Danmark

Virksomheten fokuserte på vanlige tresko frem til 1979, da det ble tatt en avgjørende beslutning. Produksjonen ble spesialisert til å lage vernetresko til industrien og arbeidstresko til bl.a. slakterier. Gjennom en rekke samarbeidsavtaler med danske og utenlandske produsenter begynte Sika Footwear også å lage vernesko og -støvler, som danner grunnlaget for den nåværende produktporteføljen.

Utvidelsen har båret frukter, og i dag tilbyr Sika Footwear, som eneste produsent, vernesko til alle bransjer i Danmark. Virksomheten har 150 ansatte fordelt på hovedkvarteret i Danmark, salgsselskaper i Norge, Sverige, Tyskland og Nederland, samt egen produksjon i Ukraina.

– Nøkkelen til veksten ligger i den lange erfaringen, den innovative tilnærmingen og det brede sortimentet. Men å påstå at 150 års erfaring alene gir oss et avgjørende konkurransefortrinn, vil nok være å strekke det for langt. Selv om virksomhetens høye alder og uavbrutte familieeierskap på mange av de utenlandske markedene gir oss en grad av troverdighet som få kan matche, sier Hans Løve, Head of Sales and Marketing hos Sika Footwear. 

"

Vi skal ligge i forkant av utviklingen og lytte til ønskene som kundene har – eller aller helst – vil få. Det har vært fremgangsmåten vår de siste 150 årene, og det vil det også være de neste 150, 

 

Hans Løve, Head of Sales and Marketing hos Sika Footwear.


Tett på kundene

Der treskoen bare har endret seg i mindre grad siden 70-tallet, har man i dag oppnådd en helt annen standard for verneskoene. Det stilles hele tiden nye krav til komfort og sikkerhet, som Sika Footwear forsøker å oppfylle gjennom et tett samarbeid med kundene.

– Man skal kunne gå med våre produkter en hel arbeidsdag. Skoene skal være pustende, lette og behagelige, uten noen form for ulemper for brukeren. Vi bruker derfor mye ressurser på å utvikle skoene i samarbeid med dem som skal bruke dem. Avstanden mellom vanlige sko og vernesko er blitt mye mindre enn før, samtidig som de skal tilfredsstille et svært høyt sikkerhetsnivå, siger Hans Løve.

Han fortsetter:

– Vi skal ligge i forkant av utviklingen og lytte til ønskene som kundene har – eller aller helst – vil få. Det har vært fremgangsmåten vår de siste 150 årene, og det vil det også være de neste 150, sier Hans Løve.  

 

close

PRODUKTOVERSIKT

Vår/sommer 2022

Se den eller bestill den her

close